UA-127409707-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

CLUBBLAD

Kijk hier voor het laatste clubblad.

 

UDI is al sinds 1896 actief in Arnhem en is daarmee één van de alleroudste sportverenigingen in Arnhem en zelfs in Nederland. Begonnen werd met Gymnastiek, in de latere jaren werd daar atletiek aan toegevoegd. In die jaren werden vele Gymnastiek en Atletiek prijzen verzameld en leverde UDI diverse deelnemers aan Olympische spelen.

In 1936 werd handbal toegevoegd. Nog steeds is UDI zelfstandig & vitaal met handbal als hoofdsport. In de handbaljaren werden er mooie resultaten behaald. In 1954 werd het nederlands kampioen schap zaalhandbal met de dames behaald. In 1956 was er een 2e plaats nij het NK veld voor de heren. UDI leverde diverse spelers aan het Nederlands Team zoals John van Meeteren en Henny Vos. Ook nu nog zit er een blauw-wit tintje aan het nederlands team, Estevana Polman is haar handballeven bij UDI begonnen.

Sinds 1972 heeft UDI haar eigen accommodatiem een clubhuis voor en door leden gebouwd. In 1976 werd er een verhard buitenveld aan toegevoegd. In 2015 is dit veld geheel opgeknapt en wordt in de zomermaanden nog steeds wordt gebruikt voor trainingen. In 1997 vond een grote brand plaats die het bestaande clubhuis verwoeste. Door hard werken van een grote groep UDI leden en vrijwilligers kon het pand worden herbouwd. Groter en moderner en de perfecte lokatie voor onze evenementen en geschikt voor elk feest. Hiermee ging ook een lang gekoesterde wens in vervulling om over eigen kleedkamers te beschikken. 

UDI staat nog steeds voor Sport & Ontspanning en is daarmee een duidelijke breedtesport vereniging. We zijn echter wel gezond ambitieus, we willen met de beschikbare spelers zo hoog mogelijk acteren en steken veel tijd en aandacht in een goede jeugdopleiding en talentontwikkeling. Natuurlijk nooit ten koste van andere leden. We zijn van iedereen voor Iedereen en stimuleren een hoge betrokkenheid en invloed van leden.

ALGEMENE LEDENVERGADERING.

 

Mandag 26 oktober. 20.00 uur.

Lokatie: Kantine Kermisland.

Stukken kunnen digitaal opgevraagd worden bij het secretariaat (secretariaat@udi1896.nl)